Thursday 6 December 2012

Gerçek vs Kurgu

Gerçek hayat bazen kurgudan daha kurgusal geliyor bana... Mesela, unutulmaz bir anı, henüz sanırım üniversite 2'deyken, gecenin bir yarısı hukuk öğrencisi bir arkadaşın o zaman yeni olan arabası ile eve dönüyorduk - 0 alkol - ve kırmızı ışıkta durduk. Önümüzdeki polis arabası (POLİS ARABASI!!!) geri vitese taktı, gözlerimizin önünde geldi geldi geldi ve bize çarptı. İrem (Avukat) o anda tam olarak ne olduğunu anlamakta bir süre zorlandı... İşin aslı hepimiz zorlandık. O bir sürelik zamanda ise önümüzdeki polis otosundan, birinin elinde "siyah bir poşet" olan iki polis memuru indi. Elleri boş olan memur, hafif sendeleyerek yanımıza geldi, İrem'in camından kafasını sokarak "neden bize çarptınız?!" dedi. Bu noktada, bir kaç dakikalığına derin bir sessizlik hakim oldu arabanın içine. Ama maşallah, hiç birimiz hakkına sahip çıkamayan tiplerden olmadığımız için, direksiyondaki de avukat adayı olduğundan, polis memuru sonraki 15 dakika çok pişman oldu bize bu tür bir soru yönelttiğine. Sonuçta, biraz da o "siyah bir poşet" ve daha önemlisi içeriği ile ilgili olarak başlarının belaya girmesini istemediklerine karar veren memurlar, "yanlışlıkla el freninin çekilmediğine, dolayısı ile bu geç saatte, kırmızı ışıkta bekleyen araçlarının hafif hafif geri gittiğine" karar vererek bize yol verdiler...

Bu maceraya damgasını vuran hadise, yaklaşık 10 dakika sonra, İrem arabasının önündeki az ama mevcut hasara bakarken sarf ettiği cümle olmuştu:

"anneme ben bu cumartesi gecesi alkolsüz olarak eve dönerken kırmızı ışıkta durdum, o sırada da önümdeki arabasında içki içen polisler geri geri gelip bana çarptılar desem...bu, arabanın önüne uçan mor filler kondu demekle aynı inandırıcılığa sahip! Sanayide tanıdığı olan var mı?!"

Gerçek vs Kurgu'da bugün Gerçek Kurgu'ya yine sayı attı:
Tez Hocam: Pazartesi jürin vardı ya...
nep: Evet?
Tez Hocam: Artık yok.
nep: ...Tamam...Peki, ne zaman olacak jüri?
Tez Hocam: Bilmiyorum henüz. Ama Pazartesi değil, haberin olsun!
nep: ...

Bazen kelimeler kifayesiz kalıyor.

No comments:

Post a Comment